Repülési lehetőségek

 

A repülés élménye azok számára is elérhető, akik nem rendelkeznek pilóta jogosítással és nincs repülőgépük. Repülőklubunk egyik célja, ezen feltételek megeteremtése. Repülőterünkön előre egyeztetett időpontban az alábbi formákban kínáljuk az élményt pilóta képzésre jelentkezők számára:
 

Bevezető/ bemutató repülés motoros repülőgéppel :

 

Motoros repülő képzésünket egy Moran MS 893 E típusú repülőgépen végezzük, amely alkalmas a PPL (Privát pilóta szakszolgálati engedély) megszerzésig való oktatásra, ezen felül pedig vontatói jogosítás megszerzésére.

A motoros repülőgép kiváló alap a kereskedelmi és katonai repülés iránt érdeklődők számára is. Valamint azoknak akik csak hobbi szinten szeretnének repülni, de nincs sok idejük.

Hatótávolsága 1000-1200km, így leszállás és tankolás nélkül megtekinthető hazánk bármely tájegysége (5-600km-en belül) a teljes Balatontól a Kékestetőn át az Alföldig. A repülőgép kiválóan alkalmas légi fotózásra és személyszállításra is.

 

 

Bevezető/ bemutató repülés vitrolázó repülőgéppel :

 

A vitorlázó repülés teljesen más élményt nyújt egy motoros repüléshez képest. A jóval halkabb siklás során a repülőgép ugyan olyan módon képes emelkedni, ahogy a ragadozó madarak, vagy például a gólyák (gyakran csak méterekre repülve tőlük). Ez által közelebb kerülhetünk a természethez és a valódi repülés nyújtotta élményhez. Így ezt a sétarepülési módot azoknak ajánljuk első sorban, akik szeretik a természet közelségét, szeretnének érezni minden légmozgást maguk körül és szeretnének úgy repülni mint a madarak.

Hátránya, hogy eléggé időjárás függő a motoros repüléshez képest. A túl erős szél, vagy az intenzív csapadék élvezhetetlenné teheti a repülésnek ezen formáját. Valamint a levegőben maradás feltétele, a megfelelő emelő légáramlatok kihasználása, melyek nem biztos, hogy ott lesznek amerre repülni szeretnénk. Ezért konkrét útvonal repülésére vagy valaminek a magasból való megtekintésére korlátozottan alkalmas.

Optimális időjárási körülmények esetén, a vitorlázó repülőgéppel is a levegőben lehet maradni órákon keresztül, valamint akár több száz kilóméteres távolságok is megtehetők. Ezen felül, a légtér szabályzás korlátain belül, több ezer méter magasra is emelkedhetünk.

 

Bevezető/ bemutató repülés motoros vitorlázó repülőgéppel:

 

A motoros vitorlázó repülőgép egy olyan motoros repülőgép, melynek motoroját leállítva, képes egy kis teljesítményű vitorlázó repülőgép funkcióját ellátni. Más szóval motoros és vitorlázó repülőgép egyben. Így ezzel a géppel repülhet adott útvonalat, megtekinthet konkrét helyeket, és kipróbálhatja a vitorlázás nyújtotta páratlan élményt egyaránt.

Hátránya a motoros géppel szemben, hogy a pilóta melett csak egy utast képes szállítani.

Azonban kiváló első repüléshez, valamint azoknak, akik félnek kipróbálni bármely repülési formát. A motoros gépeknél alacsonyabb sebessége kiválóan alkalmassá teszi, légi fotók készítésére.

 

Bevezető/ bemutató repülés motoros sárkánnyal:

 

A zárt repülőgép törzszsel ellentétben itt a pilóta és az utas körül a sokkal nyitottabb trike-ból élvezheti a nem mindennapi kilátást.

Ezen tulajdonságok lehetővé teszik, hogy közelebb kerülhessünk ahoz, hogy el tudjuk képzelni milyen lehet madárként szállni.

Repülőklubunkban csak klubtagjaink magántulajdonában található motoros sárkány, így a bevezető/ bemutató repülés egyeztetése nem a klubon keresztül, hanem közvetlenül a sárkányos pilótákkal történik.

További információk: http://www.fullfly.hu/

 

Sétarepülés